Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 5. 2024

Kranjski klub TrainStation SubArt v sodelovanju z Eolith Productions zvečer gosti zasedbi Keep of Kalessin in Hate, ki sta trenutno na krajši turneji po Evropi. Koncertni večer bodo odprli domačini Kamra.

Za vse, ki si vstopnice niste zagotovili v preprodaji, boste za vstop na vratih odšteli 25 EUR. Več o nastopajočih in dogodku lahko preberete na Facebooku. Časovnica:

20.00 vrata
20.30 Kamra
21.30 Keep of Kalessin
22.30 Hate

11. 4. 2024

K nam se kmalu vračajo norveški black metal veterani Keep of Kalessin. Na tokratnem pohodu po evropskih odrih jih spremljajo poljski blackened death metal kolegi Hate, po več nastopih v prestolnici pa so si kot postojanko na slovenskih tleh tokrat izbrali kranjski TrainStation SubArt, ki bo 3. maja gostil koncert. Za ogrevanje bodo poskrbeli domači black metalci Kamra.

Vstopnice so že na voljo v predprodaji na spletni strani kluba po ceni 20 EUR. Na dan dogodka bo vstopnina 25 EUR. Za več informacij lahko tukaj sledite dogodku na Facebooku.

7. 11. 2023

Organizatorji Inferno Metal Festivala 2024 so obelodanili razpored po dnevih za naslednjo edicijo festivala. Ta je takšen:

ČETRTEK:
Kampfar
Candlemass
Nordjevel
Cattle Decapitation
Keep of Kalessin
Konvent
Crypta
Signs of the Swarm
Orm
200 Stab Wounds
Forcefed Horsehead
Nakkeknaekker
Vomit Forth
H.P. Doomcraft

PETEK:
At the Gates
Sólstafir
Carpathian Forest
Vltimas
Arthur Brown
Mantar
Extermination Dismemberment
Umbra Conscientia
Automaton
Vorga
Celestial Scourge
Deception
Visegard
Deathbarrel

SOBOTA:
Dimmu Borgir
Borknagar
Me And That Man
Orbit Culture
Saor
Khold
Jo Quail
Madder Morten
Dwaal
Void ov Voices
Tilintetgjort
In Twilight’s Embrace
Befouled
Shaving The Werewolf
Imbalance
Horrifier
Deathbarrel

NEDELJA:
Taake
Finntroll
Cynic
Winterfylleth
Misþyrming
Koldbrann
Bell Witch
Dödsrit
Phantom Fire
Zustand Null
Tusmørke
Inchiation
Blodkvalt
Selvforakt
Terminal

2. 11. 2023

Inferno Metal Fest je z zadnjimi potrditvami za naslednje leto dobil končno podobo. Med 28. in 31. marcem bodo v Oslu nastopile te zasedbe:

Dimmu Borgir, Taake, At the Gates, Kampfar, Candlemass, Borknagar, Sólstafir, Finntroll, Me and That Man, Carpathian Forest, Cattle Decapitation, Cynic, Nordjevel, Orbit Culture, Winterfylleth, Keep of Kalessin, Vltimas, Arthur Brown, Misþyrming, Saor, Mantar, Koldbrann, Konvent, Khold, Crypta, Signs of the Swarm, Bell Witch, Extermination Dismemberment, Dödsrit, Madder Mortem, Dwaal, Void ov Voices, Jo Quail, Orm, Phantom Fire, Tilintetgjort, Umbra Conscientia, In Twilight’s Embrace, 200 Stab Wounds, Automaton, Befouled, Vorga, Zustand Null, Forcefed Horsehead, Shaving the Werewolf, Tusmørke, Visegard, Imbalance, Nakkeknaekker, Celestial Scourge, Deception, Vomit Forth, Horrifier, H.P. Doomcraft, Inchoation, Terminal, , Blodkvalt, Selvforakt, Deathbarrel.

Vstopnice so že na voljo.

19. 6. 2023

Borknagar so med prvimi znanimi imeni za Inferno Metal Festival 2024. Poleg njih so bili napovedani še Sólstafir, Finntroll, Keep of Kalessin, Misþyrming, Saor, Konvent, Khold, Crypta, Extermination Dismemberment, Orm, Tilintetgjort, Imbalance, Nakkeknaekker in Horrifier.

Inferno Metal Festival 2024 se bo odvil med 28. in 31. marcem 2024.

3. 3. 2023

Norveška black/death metal zasedba Keep of Kalessin v obliki besedilnega videospota predstavlja komad Katharsis, ki je prvi single s prihajajočega istoimenskega celovečerca. Album bo izšel 24. marca pri založbi Back On Black Records.

9. 2. 2023

Norveški black metalci Luteøks napovedujejo prvenec Barley True Norwegian Black Metal, ki bo izšel 10. marca preko Nordic Mission. Garantirajo vam, da bo najbolj smešen album, kar jih boste letos slišali, saj je glavna tema besedil parodija na black metal in humor. Glasbeno za vse fane Windir, Old Man's Child, Keep of Kalessin in Emperor.

Za pokušino ponujajo v posluh komad Shaved Vengeance:

9. 1. 2023

Znanih je osem novih bandov za naš največji festival Metaldays. To so: Biohazard, Terror, Keep Of Kalessin, Wolfheart, Mass Hysteria, Hanabie Stengah in The Callous Daoboys.

6. 1. 2023

Norveški black/death melodičarji Keep of Kalessin bodo na letošnji ediciji festivala 70000 Tons of Metal premierno predstavili svoj najnovejši album Katharsis. Po osmih letih zatišja je to zasedbin sedmi dolgometražec, vseboval pa bo osem komadov:

Katharsis
Hellride
The Omni
War of the Wyrm
From the Stars and Beyond
Journey’s End
The Obsidian Expanse
Throne of Execration

13. 10. 2022

Norveška invazija z zasedbami Keep Of Kalessin, Dødheimsgard in Cadaver se seli na novo lokacijo. Predhodno naj bi se koncert odvijal v Gradcu, a se je zdaj celoten dogodek zaradi odpovedi prestavil v dinajski klub Escape. Več informacij, tudi o vstopnicah, najdete v našem napovedniku.

21. 9. 2022

Za imenom Norwegian Invasion se skriva turneja, na katero se bodo čez dober mesec podali Keep Of KalessinDødheimsgard in Cadaver. Zaenkrat se bo turneja 1. novembra nam najbližje ustavila pri naših severnih sosedih v graškem klubu Explosiv.

12. 2. 2020

Blackened death metalci Nexorum so objavili videospot za single Great Horned King. Ta je del albuma Death Unchained, ki izide 6. marca pri Non Serviam Records. Sicer pa boste v zasedbi morda prepoznali kar nekaj glasbenikov, saj so ti sicer člani zasedb Keep Of Kalessin, Khonsu in drugih.

Avtorica: Tina Urek
20. 1. 2020

Jutri se v sklopu turneje Sumerian Sonic Magick 2020 v Ljubljano vračajo sicer redni obiskovalci slovenskih odrov Melechesh, ki bodo po Menzi pri korituChannel Zeru in Mostovni tokrat zavzeli Orto Bar. Poleg bobnarja Simona Škrleca jih tokrat na turneji spremlja tudi basist Uroš Apat (Vulvathrone).

Za ogrevanje bojo poskrbeli grški simfonični black metalci W.E.B. in italijanski post/black metal band Selvans.

Vstopnice so danes do polnoči še naprodaj v spletni trgovini On Parole, v Orto Baru in v trgovini Big Nose v Ljubljani. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Časovnica jutrišnjega koncerta:

19.15 vrata/blagajna
19.45 SELVANS
20.40 W.E.B.
21.50 MELECHESH

3. 12. 2015

Domači black metalci Cvinger počasi, a zanesljivo postajajo prepoznavno ime na mednarodni glasbeni sceni. Band iz osrednje Slovenije namreč decembra nadaljuje koncertne nastope skupaj z uveljavljenimi in priznanimi imeni scene. Po nekaj skupnih nastopih s Keep of Kalessin in Melechesh v mesecu maju ter Marduk in Svart Crown v oktobru bo bogoskrunska četverica čez slaba dva tedna stopila na oder skupaj z Gorgoroth, Kampfar in Gehenno, med drugim tudi v Novi Gorici, vrhunec skupnih nastopov pa bo sledil na zadnji dan turneje na Poljskem, kjer bodo kot headlinerji nastopili Tryptikon in Primordial. Čestitke fantje in se vidimo v Novi Gorici!

25. 5. 2015
Dirty Skunks spročajo: »V četrtek, 28. 5., bomo v Channel Zeru gostili črni paket skupin, na čelu z Melechesh in Keep Of Kalessin. Kot predskupini bodo nastopili tudi švedski norci Tribulation in Embryo. Vstopnice lahko kupite po predprodajni ceni 22 €, prek On Parole oz. v trgovinah Master of Metal in Madness v Ljubljani. Na dan koncerta bo vstopnina 25 €. /J.G./

Razpored:
18:30 blagajna
19:00 vrata
19:30 Embryo
20:15 Tribulation
21:30 Keep Of Kalessin
23:00 Melechesh

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana